Delovna akcija: Tragična zgodba Maje, ki je številne ganila do solz (in zakaj nas tokrat čaka drugačna prenova)

22. 4. 2024
Delovna akcija: Tragična zgodba Maje, ki je številne ganila do solz (in zakaj nas tokrat čaka drugačna prenova) (foto: Voyo/posnetek zaslona)
Voyo/posnetek zaslona

Še ena srce parajoča zgodba. 💔

V tokratni oddaji Delovna akcija bo voditeljica Ana Praznik potrkala na vrata majhne hiške ob gozdu. V njej živita Maja in njena hčerka Irenca. Mlada mamica je preživela že veliko hudega. Maja ima za seboj zelo težke življenjske preizkušnje. Ko je bila stara 12 let, ji je umrla mati. "Velikokrat sem si rekla, da je življenje zelo kruto," razkrije Maja in doda, kako hudo je bilo, ko ji je umrla mati. "Nihče mi ni povedal. Praktično en dan pred smrtjo sem izvedela." 

Ne spreglej:

Maja je izgubila svoje bližnje.

Maja je izgubila svoje bližnje.

Voyo/posnetek zaslona

Pojasnila je, da ji je še dandanes hudo, ker nima ob sebi matere. "Ko vidim prijateljice, sodelavke, ko rečejo: "Grem k mami …", si mislim, zakaj jaz nisem te sreče?"

Maja je povedala, da je živela skupaj s staro mamo in bratom Robijem. Pojasnila je, da ju je babica zelo razvajala in tudi pripravila na življenje. A usoda se je ponovno kruto poigrala. Najprej je zaradi hude bolezni morala v bolnico babica, nato so urgentno odpeljali še njenega brata Robija. Babica je v bolnici umrla, čez nekaj časa pa je zaradi težav s srcem umrl še njen brat. Star je bil komaj 38 let. Maja je naenkrat ostala sama v majhni hiški.

Nato pa je posijalo sonce. Pred nekaj leti je imela Maja avanturo, iz katere se je rodila Irenca. Danes tri letna deklica ji pomeni vse na tem svetu.

Mala Irenca daje smisel Maji.

Mala Irenca daje smisel Maji.

Voyo/posnetek zaslona

"Irenca je zame nekaj najlepšega. Ne predstavljam si živeti brez nje," je Maja iskrena. V življenju ima samo eno veliko željo in to je, da bi lahko hiško, v kateri živita, prenovila. Ker ji tega finance ne dopuščajo, je na njena vrata potrkala Ana.

Čeprav je hiška majhna, pa tudi tokrat mojstre čaka zelo zahtevna prenova. "Tokratna prenova je malo drugačna kot dosedanje," je povedal vodja gradbišča Bojan Žlebnik in dodal, da bodo prenavljali staro leseno hišo. Ohraniti želijo nekaj starih elementov, ki so zanjo značilni.

Gledalci pa so že videli, da ni šlo vse po načrtih. Ko so mojstri že veselo mislili, da bo tokrat prenova stekla kot po maslu, se je v kopalnici pojavila velika težava. Mojstri so ugotovili, da pušča streha, kar je še dodatno otežilo prenovo in jo podaljšalo. "Pri adaptacijah je vedno problem, da pridejo nepredvidene stvari," je povedal Bojan. A tudi tokrat bodo mojstri zavihali rokave in težave rešili.

Morda te zanima še: Viralna torbica je pravi hit na družbenih omrežjih, zdaj pa je tu še njena poletna verzija

Preberi tudi: Veliki TEDENSKI horoskop napoveduje, kaj te čaka med 22. in 28. aprilom (veliko sreče, ljubezni in zdravja) ✨

Novo na Metroplay: Kristijan Crnica - Kikifly o glasbenem ustvarjanju, izzivih in prav posebni tetovaži