Bloganje po maturantsko

31. 5. 2012

Medtem ko se punce pripravljajo za nizki start pred maturo, smo si na uredništvu vzeli čas, skrbno prebrali njihove bloge in izbrali najzanimivejše. 

Ker so letošnje maturanke RES pridne pri bloganju, obvezno obišči matura.cosmopolitan.si in polajkaj svojo favoritinjo – kdo ve, morda pa te katera izmed deklet navduši, da z bloganjem začneš tudi sama!

Test prekmurščine

Laura Železen

"Ka bi se človik sikejro, fse se zgodij z razlogon, so ovi pred nami pravli pa še kak so praf meli. Či se ne bi neka zgoudilo, zaj ne bi bilou tak kak je."

"Mejla san napijsanoga že pou bloga, te pa je fse nekan vujšlo. Sploj ne ven, ka san poklačila, ali nikak san več nej mogla prijti do napijsanoga. Zatau san se zamijslila sama nad sebof, zakoj neje v živlenji tak, ka bi da bi ščeli, samo poklačili eno tipko, pa bi odijšli na začejtek nekšne stvarij, ka smo jo po naše naoupak napravili."

Si uspela razvozlati kaj od zapisanega? Laura je prava patriotka, zato pogosto bloga kar v prekmurščini, nam pa je zabavno vsakič znova brati v tako barvitem narečju.

Moda na kubik

Patricia Bevc

Patricia je velika ljubiteljica mode, zato je skoraj vsak blog povezan s trendi. Pred kratkim je v blogu predstavila pet stvari, ki so po njenem mnenju večno modne. Se strinjaš z njenim izborom?

1.    Diamanti: Ker so odličen dodatek k vsemu in hkrati popolno darilo.

2.    Rdeča šminka: Ker nobeno ličilo ne more zamenjati rdeče šminke.

3.    Kavbojke: Ker so preprosto nepogrešljive in na splošno eden najbolj nosljivih kosov.

4.    Allstarke: Ker ne gredo nikoli iz mode.

5.    Bulerji: Ker imajo edinstven podplat in so neverjetno udobni za hojo.

Knjigoljubka

Klara Zupančič

"Knjige so bile moje zveste prijateljice do začetka tega šolskega leta. Letos mi zanje zmanjkuje časa in komaj čakam počitnice, da z bogatih knjižnih polic spet vzamem (že zaprašeno) knjižno klasiko ter z njo preživim dan. Še malo, pa se posvetim tudi vam, ljubice. Od letošnjih počitnic prek študija književnosti ter umetnosti – za vedno."

Klara pravi, da je knjiga tista, ki bogati našo domišljijo, besedni zaklad ter pripomore h kritičnem razmišljanju, mi pa radi brskamo po njenem izboru knjižnega branja, ki nas vsakič znova preseneti.

Najbolj bran blog meseca

Ta mesec si je največ 'lajkov' priklikala Tara Drev z blogom Najboljši fant na svetu.

Košček bloga za pokušnjo razkrivamo kar tukaj, več pa si preberi na spletni strani Cosmo mature.

"Kako je biti zaljubljen? Pravzaprav se mi do šestnajstega leta ni niti sanjalo. Potem pa je, ko sem najmanj pričakovala, prišel on, ki mi je obrnil svet na glavo v sekundi. In kdo bi si mislil, da po dveh letih z njim še vedno uživam kot prvi teden najinih ljubezenskih dogodivščin. In kar je najboljše, iz dneva v dan ga imam samo še bolj rada."

maturantke

 

V Oxford na jezikovne počitnice

Srečnica, ki bo zmagala na multimedijskem izzivu Cosmo matura, bo pod okriljem nove blagovne znamke za mednarodno izobraževanje Svetovno avgusta odpotovala na 14-dnevnih tečaj. In da se ti bodo malce cedile sline, ti predstavljamo, zakaj je Oxford tako super.

To svetovno znano univerzitetno mesto ni le dom najbolj prestižnih šol na svetu, ampak tudi zelo cosmopolitansko mesto, ki ti ponuja priložnost za dober šoping, obisk nočnega življenja ter kulturnih in zabavnih prireditev.

Zakaj Oxford?

  • Ker je eno izmed najbolj prestižnih akademskih mest.
  • Ker te bo jezikovni tečaj pripravil na najrazličnejše izpite in na poznejši študij na univerzi
  • Ker je na odlični lokaciji – le deset minut od znamenite High Street.
  • Ker je vključen v British Council in prestižni Eaquals.

Osvajaj svet z jezikom

S sloganom Znanje je sveta vladar mlade k izobraževanju spodbuja tudi banka Nova KBM. V sodelovanju  z Education First bo prvim 150 novim mladim komitentom podarila on-line tečaj angleškega jezika, ob koncu nagradne akcije pa bodo nekomu omogočili še jezikovni tečaj v Oxfordu.

svtovno

Ko bom velika, bom ...

... imela sanjsko stanovanje z velikim balkonom!

Misel na to, da bi imela svoje stanovanje, se ti morda v tem trenutku še ne zdi tako pomembna (kako le, če se začenjajo tvoja najbolj nora študentska leta!), vendar je dobro, da začneš počasi razmišljati tudi o takšni naložbi.

Kamen na kamen – palača!

Ker je zelo malo verjetno, da bo denar za stanovanje padel z neba, začni varčevati še danes! Ko se boš dejansko odločila za najem kredita,

boš imela kupček denarja že na voljo, hkrati pa ti določene oblike varčevanja pri Novi KBM zagotavljajo ugodnejše pogoje pri najemu stanovanjskega kredita.

Prenova stanovanja

Če sodiš med srečnice, ki bodo med študijem živele v lastnem stanovanju, si že korak bliže uresničitvi svoje velike življenjske želje. Preden pa se boš vselila, boš najbrž tudi malce prenavljala, kar pa seveda ni poceni.

Rešitev ti ponuja stanovanjski kredit

Nove KBM, kjer lahko najameš kredit že za 63 evrov mesečno, znesek kredita pa ti v celoti nakažejo na osebni račun. Da bo breme pri urejanju lastnega gnezda lažje, ti lahko pri odplačevanju kredita pomagajo tudi drugi – fant, starši ali stari starši ter celo tete in strici.

Z mislijo na prihodnost

Pri Novi KBM najdeš tudi Eko stanovanjski kredit. Gre za naložbo v energetsko učinkovit in okolju prijazen dom, ki je prijazna tudi do tvoje denarnice. Eko stanovanjski kredit ponuja obrestno mero, ki je nižja od redne ponudbe stanovanjskih kreditov. Skleneš ga lahko za obdobje do 15 let, dodatno pa ti odobrijo 20 odstotkov več denarja v gotovini, ki jo lahko prejmeš na svoj osebni račun.

In če si svoj denar zaupala drugi banki? Tudi v tem primeru lahko pri Novi KBM najameš osnovni stanovanjski kredit, stanovanjski kredit z odloženim plačilom ali Eko stanovanjski kredit. Ali pa se odločiš za paket dobrodošlice in postaneš komitent Nove KBM. Tako dobiš kar dve banki v eni, paket dobrodošlice pa ti ponuja 18 ugodnosti in prihranek vsaj 65 EUR.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja